La cabinetul veterinar  Animals Help Center puteţi beneficia de consultaţii şi investigaţii cardiologice  efectuate de medici cu competenţe în domeniu: EKG, Ecografie Doppler, Ecografie Cardiacă.

Pentru că ne dorim tot ce este mai bun pentru animalul dumneavoastra, cabinetul nostru  colaborează cu Dr. Alice Mihaela  Rădulescudin București, specialist în cardiologie și imagistică veterinară.

Cardiologie _ Dr. Alice Mihaela Radulescu
Dr. Alice Mihaela Radulescu

Dr. Alice Mihaela  Rădulescu este vicepresedintele Asociatiei Medicilor Veterinari a Animalelor de Companie (AMVAC) din Romania, este autoare a numeroase publicatii de specialitate, speaker si instructor la numeroase cursuri si workshopuri de cardiologie si ecocardiografie atat nationale cat si internationale. Din 1999 este fondatoarea clinicilor A&A Medical Vet din Bucuresti, iar in prezent face parte si coordoneaza echipa A&A Medical Vet si colaboreaza cu o serie de clinici veterinare din Romania pentru consultatii cardiologice si ecocardiografii.

Afecțiunile cardiace nu sunt o raritate printre companionii noștri, ci, de multe ori, nu sunt diagnosticate din timp.

Intoleranța la efort, tusea seacă, respirația greoaie, distensia abdomenului, pot fi semne ale unor afecțiuni cardiace. De aceea, orice modificare observată la animalul dvs. trebuie discutată cu medicul veterinar.

Cabinetul nostru este dotat cu ecograf Doppler, EKG și tensiometru, pentru monitorizarea funcției cardiace și a sistemului circulator.

Ecografia cardiacă (ecocardiografia) este o metodă imagistică de explorare a inimii prin care cu ajutorul ultrasunetelor se vizualizează pe un ecran secţiuni din inima, în aceste secţiuni putându-se examina şi măsura cele 4 camere cardiace precum vasele mari ale inimii.Cu ajutorul unor algoritmi speciali, softul ecografului calculează automat dimensiunile cavităţilor inimii precum şi funcţiile inimii. În plus ecografia cardiacă permite cea mai sigură şi fidelă apreciere a morfologiei şi funcţiei valvelor din interiorul inimii (mitrală, aortică, tricuspidă, pulmonară).

Inima produce mici curenți electrici care se distribuie în tot mușchiul cardiac făcând-o să bată, adică să se contracte. Electrocardiograma (EKG) înregistrează această activitate electrică a inimii, afișând modul în care circulă curenții electrici prin mușchi. În acest fel, EKG-ul dă medicului foarte ușor indicii asupra modului în care se contractă inima, ritmicitatea, frecvența și normalitatea bătăilor acesteia.

Tensiometrul este un aparat de măsurare a tensiunii arteriale, adică a presiunii sângelui în artere.