Consultatii veterinare

Medic Veterinar Pitesti _ Animals Help Center

Consultația reprezintă un act medical prin care medicul veterinar culege toate informațiile necesare despre pacientul său. Acest lucru este posibil atât prin examenul clinic și paraclinic, cât și prin anamneză, cu scopul de a pune un diagnostic și a institui tratamentul corespunzător.

Prima consultaţie este hotaratoare pentru evoluţia pozitivă a starii de sanatate a fiecărui caz şi de aceea se impune  cu stricteţe prezentarea la cabinetul veterinar.

Medic Veterinar PitestiO sedinta de consultare consta in examinarea atenta a animalului pentru a putea identifica sursa unor eventuale probleme. Participarea dumneavoastra este foarte importanta deoarece nu putem interoga direct pacientul. De aceea vom avea nevoie  sa ne comunicati  tot ceea ce ati observat : momentul aparitiei problemei, daca animalul mananca si bea apa, cum sunt scaunele si urina (puteti sa faceti o poza, filmare sau sa aduceti o proba), daca vomita, daca are un comportament diferit . Nu uitati sa luati si Carnetul de Sanatate, deoarece acesta ne poate furniza  informatii importante.

Dacă animalul dvs. de companie necesită alte tratamente în afara a ceea ce poate fi furnizat în cadrul unei consultații, medicul veterinar va pregăti un plan de tratament medical împreună cu costurile estimate.

 

CONSULTATIILE PREVENTIVE

Pentru a beneficia de o consultatie, animalul dumneavoastra nu trebuie  sa fie bolnav sau accidentat (ranit). Consultatiile preventive au scopul de a va garanta starea de sanatatea a animalului si totodata pot ajuta la detectarea precoce a unor probleme. Astfel putem actiona inainte ca micile probleme de sanatate sa se agraveze.

Dintre consultatiilor preventive frecvente  amintim : investigatiile premergatoare  vaccinarii, pe cele preoperatorii, consultatiile geriatrice etc.

Consultatiile in vederea vaccinarii

O conditie obligatorie inaintea vacinarii este sa ne asiguram ca animalul dumneavoastra se afla intr-o stare de sanatate buna. Aceasta consta  intr-un examen clinic general : examinare exterioara a animalului, palparea limfonodurilor si a abdomenului, ascultare cardiaca si pulmonara, verificarea danturii (vezi pagina Stomatologie), a ochilor si a conjunctivei, a musculaturii, a urechilor, dimensiunile si in final greutatea.

Alte informatii le gasiti si in pagina Vaccinari.

Consultatii pentru animalele tinere

Prima vizita la medicul veterinar trebuie facuta imediat dupa ce ati adoptat animalutul. Se face acelasi examen general ca in cazul consultatiei in vederea vaccinarii dar verificand absenta unor patologii specifice animalelor tinere. De exemplu o atentie deosebita se acorda verificarii absentei malformatiilor. Unele rase sunt mai predispuse la anumite boli, iar noi, în aceste cazuri, vă vom spune în ce situații este necesara o atentie sporita din partea dumneavoastra.

Consultatii la varsta de 6 luni (animal adolescent)

Vom verifica dezvoltarea armonioasa a animalutului si vom efectua un examen general complet. Controlam in special daca dintii de lapte au cazut si daca au fost inlocuiti corespunzator cu cei definitivi. Acordam atentie greutatii animalutului precum si musculaturii, tendoanelor.

Este de asemenea momentul sa discutam despre felul in care trebuie sa gestionati maturizarea sexuala a animalutului. Va informam care sunt beneficiile si riscurile castrarii.

Consultatii geriatrice (animale cu varsta inaintata)

Toate animalele care au ajuns la o varsta inaintata au nevoie de un program de consultatii pentru a controla periodic starea de sanatate. Cateodata este necesar un examen complementar pentru a depista la debut eventuale afectiuni intalnite frecvent la pacientii geriatrici (insuficienta renala, cardiaca, artroze etc.) astfel incat sa fie tratate la timp sau sa li se incetineasca evolutia.

Alte informatii le gasiti si in pagina  Cardiologie.

Medic Veterinar Pitesti

 Ai o intrebare?

Trimite-ne un mesaj!

[recaptcha]

Medic Veterinar Pitesti