Stomatologie

La cabinetul veterinar Animals Help Center se pot efectua  interventii stomatologice.

La fel ca și noi, animăluțele noastre pot dezvolta numeroase patologii la nivelul cavității bucale: stomatite, gingivite, carii dentare, abcese, placă bacteriană, tartru.

De aceea, este bine să ne educăm prietenii necuvântători, încă de mici, să ne permită să le inspectăm toată cavitatea bucală, pentru a putea să observăm din timp eventualele afectiuni.

Odată cu vârsta, dar și în funcție de dieta alimentară, se poate constata un miros neplăcut (halenă) care vine din cavitatea bucală a câinelui/pisicii. Este foarte important să nu se ignore acest lucru, deoarece poate indica începutul unei probleme stomatologice.

În cazul în care observați că animaluțul dvs. își schimbă comportamentul alimentar: mestecă cu dificultate, evită anumite alimente tari pe care le prefera înainte, se apropie de bolul cu mâncare dar este reținut în privința hrănirii etc. se recomandă vizita la medicul veterinar.

În cabinetul nostru se efectuează extracții dentare și detartraj cu ultrasunete. Deoarece unele sunt dureroase sau necesită ca animalul să stea nemișcat, se va lua în considerare sedarea/anestezierea animalului.